Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Crème pâtissière recept

Crème pâtissière
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 ml tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 70 g liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tojás sárgáját kevés tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet (vagy pudingport), és csomómentesre elkeverjük. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojás fehérjéből a cukor másik felével kemény habot készítünk.
    Ha a tej felforrt, a péppel összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és habverővel állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levéve a tűzről, óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot.

    Tipp:

    A cukormániám miatt én 20 dkg-t használtam, liszt helyett lehet pudingport is lehet használni, vagy fele- fele arányban. Használható krémeshez, francia krémeshez, orosz krémhez tortákhoz vagy csak pohárdesszertként
    A tojáshab el is hagyható, főleg ha más krémek dúsítására készítjük :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá