Crème pâtissière recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 70 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját kevés tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet (vagy pudingport), és csomómentesre elkeverjük. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojás fehérjéből a cukor másik felével kemény habot készítünk.
Ha a tej felforrt, a péppel összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és habverővel állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levéve a tűzről, óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot.
Tipp:
A cukormániám miatt én 20 dkg-t használtam, liszt helyett lehet pudingport is lehet használni, vagy fele- fele arányban. Használható krémeshez, francia krémeshez, orosz krémhez tortákhoz vagy csak pohárdesszertként
A tojáshab el is hagyható, főleg ha más krémek dúsítására készítjük :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.