Citromos pite recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és muffin formában kosarakat sütünk 180 fokon szép aranybarnára.
A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, majd a többi forró tejhez keverve hozzáadjuk, és kevergetve sűrű krémet főzünk. Miután kihűlt, belenyomjuk a citrom levét. A habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.
A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot vérünk. Habzsákkal tetszés szerint díszes mintákat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a habcsókokat.
A krémmel kb. félig töltünk minden kosárkát, és egy habcsókot teszünk a tetejére.
Jó étvágyat! Gusztusos, és garantáltan finom.
Tipp:
A pitetésztába nem szükséges dió, vagy mogyoró, de sokkal finomabb, ha teszünk bele.
A habcsókot ízlés szerint ízesíthetjük.
A citromos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


