Citromos pite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és muffin formában kosarakat sütünk 180 fokon szép aranybarnára.
A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, majd a többi forró tejhez keverve hozzáadjuk, és kevergetve sűrű krémet főzünk. Miután kihűlt, belenyomjuk a citrom levét. A habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.
A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot vérünk. Habzsákkal tetszés szerint díszes mintákat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a habcsókokat.
A krémmel kb. félig töltünk minden kosárkát, és egy habcsókot teszünk a tetejére.
Jó étvágyat! Gusztusos, és garantáltan finom.
Tipp:
A pitetésztába nem szükséges dió, vagy mogyoró, de sokkal finomabb, ha teszünk bele.
A habcsókot ízlés szerint ízesíthetjük.
A citromos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »