Citromos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 150 g margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg darált dió, vagy mogyoró

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 180 g porcukor
  • 1 csomag pudingpor (vanília vagy citrom)
  • 600 ml tej
  • 100 g vaj

Habcsók:

  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és muffin formában kosarakat sütünk 180 fokon szép aranybarnára.

A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, majd a többi forró tejhez keverve hozzáadjuk, és kevergetve sűrű krémet főzünk. Miután kihűlt, belenyomjuk a citrom levét. A habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.

A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot vérünk. Habzsákkal tetszés szerint díszes mintákat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a habcsókokat.

A krémmel kb. félig töltünk minden kosárkát, és egy habcsókot teszünk a tetejére.

Jó étvágyat! Gusztusos, és garantáltan finom.

Tipp:

A pitetésztába nem szükséges dió, vagy mogyoró, de sokkal finomabb, ha teszünk bele.
A habcsókot ízlés szerint ízesíthetjük.