Citromos-krémes szelet recept

Hozzávalók:
- 1 csomag előnyújtott leveles tészta
- 1 ek porcukor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 3-4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (Ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki vékonyra, és szórjuk meg a porcukorral.)
A tésztát tegyük át egy sütőpapírra a cukros felével lefelé. Most szórjuk rá a maradék cukrot a másik felére, és szintén kissé dolgozzuk bele.
A tésztát vágjuk 3 egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, és fedjük be egy sütőpapírral. Helyezzünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (Azzal, hogy leszorítjuk, a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, és finom ropogósra sül.)
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit és a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával és levével. (Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is.) A tejszínt verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a citromos krémhez.
Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a citromos krém felét. Ezután helyezzünk rá egy újabb tésztalapot, kenjük rá a maradék krémet is, végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.
Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Elkészíthetjük akár már előző nap is, ez esetben száraz, hűvös helyen tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »