Citromos-krémes szelet recept

Hozzávalók:
- 1 csomag előnyújtott leveles tészta
- 1 ek porcukor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 3-4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (Ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki vékonyra, és szórjuk meg a porcukorral.)
A tésztát tegyük át egy sütőpapírra a cukros felével lefelé. Most szórjuk rá a maradék cukrot a másik felére, és szintén kissé dolgozzuk bele.
A tésztát vágjuk 3 egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, és fedjük be egy sütőpapírral. Helyezzünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (Azzal, hogy leszorítjuk, a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, és finom ropogósra sül.)
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit és a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával és levével. (Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is.) A tejszínt verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a citromos krémhez.
Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a citromos krém felét. Ezután helyezzünk rá egy újabb tésztalapot, kenjük rá a maradék krémet is, végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.
Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Elkészíthetjük akár már előző nap is, ez esetben száraz, hűvös helyen tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »