Hozzávalók:
Krémhez:
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (Ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki vékonyra, és szórjuk meg a porcukorral.)
A tésztát tegyük át egy sütőpapírra a cukros felével lefelé. Most szórjuk rá a maradék cukrot a másik felére, és szintén kissé dolgozzuk bele.
A tésztát vágjuk 3 egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, és fedjük be egy sütőpapírral. Helyezzünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (Azzal, hogy leszorítjuk, a tészta nem fog megemelkedni sütés közben, és finom ropogósra sül.)
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit és a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával és levével. (Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is.) A tejszínt verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a citromos krémhez.
Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a citromos krém felét. Ezután helyezzünk rá egy újabb tésztalapot, kenjük rá a maradék krémet is, végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.
Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Elkészíthetjük akár már előző nap is, ez esetben száraz, hűvös helyen tároljuk.