Citromos-krémes rolád recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 80 g búzaliszt
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom leve
- 1 csomag lapzseletin vagy 3 ek zselatinpor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 ml hideg habtejszín
- 100 g porcukor (akkor, ha nem cukrozottat használunk)
Elkészítése:
A tojásokat és a tojás sárgáját konyhai robotgéppel a cukrokkal keményre felverjük, ez kb 10 perc. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk és egy fakanállal lazán összekeverjük.
A tésztát közepes (kb 25*35 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük. Légkeveréses sütő esetén: kb 200 fok (előmelegítve), gázsütő esetén: 3.-4. fokozat (előmelegítve). A sütési idő: kb 10 perc.
A megsült lapot lisztezett deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, majd megfordítjuk és a tiszta felébe tekerjük fel, majd hagyjuk így kihűlni.
A lapzselatint a tasakon lévő leírás szerint feloldjuk. A mascarponét a citrom levével és a reszelt citromhéjjal elkeverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál mascarponés krémet adunk, majd hozzákeverjük a maradékot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot.
A piskótát kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, majd újra feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »