Citromos grízes rétes recept

Hozzávalók:
- 12 db réteslap
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg búzadara
A sziruphoz:
- 2 dl víz
- 25 dkg kristálycukor
- 1 citrom leve és héja
Elkészítése:
6 darab réteslapot egyenként beolajozva belesimítunk az olajos tepsibe és rákenjük a kihűlt tölteléket.
Az 5 db tojást a 10 dkg porcukorral kikeverjük, belekeverjük a búzadarát, mazsolát és a felforralt fél liter tejet is lassan hozzáadagoljuk. Lassú tűzön felforraljuk. Ez lesz a töltelék.
A töltelékre ismét 6 db kiolajozott réteslap kerül.
Az 5 db tojást a 10 dkg porcukorral kikeverjük, belekeverjük a búzadarát, mazsolát és a felforralt fél liter tejet is lassan hozzáadagoljuk. Lassú tűzön felforraljuk.
40 percig kell sütni 180 fokon.
A tepsiben felvágjuk és ráöntjük a citromos öntetet. Az öntethez a 25 dkg kristálycukrot, 2 dl vizet, 1 citrom levét és héját felforralunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »