Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémmel töltött mákos linzer recept

Citromkrémmel töltött mákos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Linzerhez:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 2 ek egész mák

    Citromkrémhez:

    • 90 g kockázott vaj
    • 80 g cukor
    • 150 ml facsart citromlé (kb 3 nagy citromnyi, de kóstoljunk az adagolásnál)
    • 3 citrom héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek étkezési keményítő
    • csipet só

    Elkészítése:

    A linzertésztát elkészítjük. A liszthez keverjük a mákot, elmorzsoljuk benne a vajat, majd mehet hozzá a porcukor, só és a tojássárgája.

    Amint összeállt csomagoljuk zacskóba és tegyük kicsit hűtőbe.

    Kb fél óra múlva nyújtsuk enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra, majd kedvünkre való formával (sima kerek vagy virág) szaggassuk ki. Figyeljünk arra, hogy párban legyenek a lyukas és a teli tésztakorongok.

    180 fokon kb 7 perc alatt meg is sülnek, majd hagyjuk kihűlni.

    Egy edényben a citrom levét, a cukrot, tojást és a sót a citromhéjjal és a keményítővel alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Amint levesszük a tűzről elkeverjük benne a vajat.

    Átszűrjük egy szitán, hogy a héjak fennakadjanak és az esetleges csomók szétmenjenek.

    A kihűlt krémet habzsákba tesszük és betöltjük a linzereket.

    Porcukorral hintve tálaljuk.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből kb 30 darab lesz. A citromkrém készítésénél figyeljünk, kóstoljunk, mert a 3 nagy citrom leve igazán savanyúvá, jóóó citromossá tette a krémet. Persze így a finom, ha már citromos valami legyen igazán az. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá