Citromkrémes mákkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl űrtartalmú bögre
- 1 bögre liszt
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 10 dkg puha margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 1 bögre rizstej
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl rizstej
- 12,5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom kicsavart leve
A habrózsához:
- 1 csomag habpor
- 1,5 dl rizstej
- 1 csomag habfix
- 25-30 szem cukorgyöngy
Elkészítése:
Krém készítése:
A pudingport a cukorral és a rizstejjel simára keverjük, mikróban főzzük 1 x 2 percig, utána átkeverjük, majd 1 x 1 percig teljes fokozaton főzzük még. Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, amihez a végén hozzádolgozzuk a citromlevet is.
Ha már kihűlt a puding, összekeverjük a citromos, cukros margarinnal. Hűtőbe tesszük.
Ezután készítjük el a tésztát.
Tészta készítése:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a mákot és a citromhéjat összekeverjük. Külön kikeverjük az olvasztott margarint a felvert tojásokkal és a rizstejjel. Összedolgozzuk a két anyagot, majd sütőpapírral bélelt peremes tepsibe (kb. 30 x 20 cm) öntjük.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróba) sütjük. Ha kisült, tompa hegyű késsel körben meglazítjuk a tészta oldalait, majd hirtelen mozdulattal ráborítjuk egy deszkára. A tepsit leemeljük, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla. Amikor már langyos a tészta, két lapra vágjuk. Óvatosan leemeljük a felsőt, és félretesszük. Az alsót megkenjük a krémmel, amiből hagyunk egy keveset a tetejére is.
Rátesszük a másik lapot, annak a tetejét bevonjuk a maradék krémmel. Tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Tálalás előtt a habport felverjük a rizstejjel, belekeverjük a habfixálót, és habzsákból kis rózsahalmokat nyomunk mindegyik kockára. A hab közepébe 1-1 szem cukorgyöngyöt illesztünk.
Tipp:
A kettévágott tésztalapból a felsőt külön bekenhetjük a krémmel, előre felkockázva rakosgathatjuk az alsó-krémes lapra. Így könnyebb szép kockákat vágni.
Kerek tortaformában sütve, alkalomhoz illő díszítéssel születésnapra is mutatós, finom süti.
A citromkrémes mákkocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

