Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl űrtartalmú bögre
A krémhez:
A habrózsához:
Elkészítése:
A pudingport a cukorral és a rizstejjel simára keverjük, mikróban főzzük 1 x 2 percig, utána átkeverjük, majd 1 x 1 percig teljes fokozaton főzzük még. Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, amihez a végén hozzádolgozzuk a citromlevet is.
Ha már kihűlt a puding, összekeverjük a citromos, cukros margarinnal. Hűtőbe tesszük.
Ezután készítjük el a tésztát.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a mákot és a citromhéjat összekeverjük. Külön kikeverjük az olvasztott margarint a felvert tojásokkal és a rizstejjel. Összedolgozzuk a két anyagot, majd sütőpapírral bélelt peremes tepsibe (kb. 30 x 20 cm) öntjük.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróba) sütjük. Ha kisült, tompa hegyű késsel körben meglazítjuk a tészta oldalait, majd hirtelen mozdulattal ráborítjuk egy deszkára. A tepsit leemeljük, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla. Amikor már langyos a tészta, két lapra vágjuk. Óvatosan leemeljük a felsőt, és félretesszük. Az alsót megkenjük a krémmel, amiből hagyunk egy keveset a tetejére is.
Rátesszük a másik lapot, annak a tetejét bevonjuk a maradék krémmel. Tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Tálalás előtt a habport felverjük a rizstejjel, belekeverjük a habfixálót, és habzsákból kis rózsahalmokat nyomunk mindegyik kockára. A hab közepébe 1-1 szem cukorgyöngyöt illesztünk.
A kettévágott tésztalapból a felsőt külön bekenhetjük a krémmel, előre felkockázva rakosgathatjuk az alsó-krémes lapra. Így könnyebb szép kockákat vágni.
Kerek tortaformában sütve, alkalomhoz illő díszítéssel születésnapra is mutatós, finom süti.