Citromkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg margarin vagy ennek megfelelő mennyiségű olaj
Máz:
- 1/2 tábla tortabevonó
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A tojás fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és dolgozzuk fényesre. Hozzáadjuk a citrom levét és héját.
A sütőporos lisztet kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük. Ezután az olvasztott, de nem meleg vaj következik.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos torta formában világos arany színűre sütjük, majd rácson kihűtjük.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat, amit elkeverünk és a sütire csorgatjuk vagy rásimítjuk.
Hüvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Tejjel remek uzsonna a kisebb generációnak vagy délutáni tea kísérőjeként is helyt álló édesség lehet.
Félbevágva savanykás lekvárral töltve is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

