Citromkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg margarin vagy ennek megfelelő mennyiségű olaj
Máz:
- 1/2 tábla tortabevonó
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A tojás fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és dolgozzuk fényesre. Hozzáadjuk a citrom levét és héját.
A sütőporos lisztet kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük. Ezután az olvasztott, de nem meleg vaj következik.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos torta formában világos arany színűre sütjük, majd rácson kihűtjük.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat, amit elkeverünk és a sütire csorgatjuk vagy rásimítjuk.
Hüvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Tejjel remek uzsonna a kisebb generációnak vagy délutáni tea kísérőjeként is helyt álló édesség lehet.
Félbevágva savanykás lekvárral töltve is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »