Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkenyér recept

Citromkenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 16 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és héja
    • 15 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 5 dkg margarin vagy ennek megfelelő mennyiségű olaj

    Máz:

    • 1/2 tábla tortabevonó
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojás fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és dolgozzuk fényesre. Hozzáadjuk a citrom levét és héját.

    A sütőporos lisztet kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük. Ezután az olvasztott, de nem meleg vaj következik.

    Sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos torta formában világos arany színűre sütjük, majd rácson kihűtjük.

    A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat, amit elkeverünk és a sütire csorgatjuk vagy rásimítjuk.

    Hüvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

    Tipp:

    Tejjel remek uzsonna a kisebb generációnak vagy délutáni tea kísérőjeként is helyt álló édesség lehet.
    Félbevágva savanykás lekvárral töltve is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá