Citromkenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 16 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg margarin vagy ennek megfelelő mennyiségű olaj

Máz:

  • 1/2 tábla tortabevonó
  • 1-2 ek olaj

Elkészítése:

A tojás fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és dolgozzuk fényesre. Hozzáadjuk a citrom levét és héját.

A sütőporos lisztet kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük. Ezután az olvasztott, de nem meleg vaj következik.

Sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos torta formában világos arany színűre sütjük, majd rácson kihűtjük.

A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat, amit elkeverünk és a sütire csorgatjuk vagy rásimítjuk.

Hüvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Tejjel remek uzsonna a kisebb generációnak vagy délutáni tea kísérőjeként is helyt álló édesség lehet.
Félbevágva savanykás lekvárral töltve is nagyon finom!