Hozzávalók:
Máz:
Elkészítése:
A tojás fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és dolgozzuk fényesre. Hozzáadjuk a citrom levét és héját.
A sütőporos lisztet kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük. Ezután az olvasztott, de nem meleg vaj következik.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás vagy kapcsos torta formában világos arany színűre sütjük, majd rácson kihűtjük.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat, amit elkeverünk és a sütire csorgatjuk vagy rásimítjuk.
Hüvös helyen vagy hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Tejjel remek uzsonna a kisebb generációnak vagy délutáni tea kísérőjeként is helyt álló édesség lehet.
Félbevágva savanykás lekvárral töltve is nagyon finom!