Citrom és kakaókrémes sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 35 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg csokoládé
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból annyi tejjel gyúrjuk tésztát, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzött krémet kihűtjük. Addig a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk.
Elfelezzük és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe pedig kakaóport és a csokoládét felolvasztva, kihűtve hozzáadjuk.
Az első lapra rásimítjuk a kakaós krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük, ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.
Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal és bevonjuk vele a süteményt.
Másfél adagban készítettem,nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat és a krémet is másfél adagban készítettem.