Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Churros tejszínes csokoládéval recept

Churros tejszínes csokoládéval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 16 dkg liszt
    • 6 dkg vaj
    • 2,5 dl tej
    • 2 tk cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 mk sütőpor
    • 1 csipet só

    Tejszínes csokoládé hozzávalói:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítsuk a tésztát még elválik a az edény falától. (pár percig kevergetve pirítsuk a tésztát, nem kell félni, nem fog leégni)

    Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és robotgéppel keverjük simára a masszát. (minden egyes tojással keverjük alaposan össze)
    Az elkészült masszát ezután kanalazzuk habzsákba, vagy kekszkinyomóba.

    Egy serpenyőbe tegyünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután nyomjunk bele ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat, majd süssük szép pirosra a fánkokat. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre.

    A csokoládét tördeljük bele egy habüstbe, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd keverjük szép simára.

    A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorba, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá