Churros recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 0,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj
- 13 dkg finomliszt
Forgatáshoz:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kissé púpos teáskanál fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
Tészta:
Egy edényben felforraljuk a vizet, sót, cukrot és az olajat. Amikor felforrt, akkor belekeverjük a lisztet is. Addig kavarjuk, amíg össze nem áll teljesen egy nagy labdává az egész.
Sütés:
Egy szélesebb edényben forrósítsuk fel az olajat vagy zsírt kb 180 fokra, majd a tésztát szedjük egy erős falú, csillagcsővel ellátott habzsákba. Ha nincs ennyire erős habzsákunk, akkor a tésztából sodorjunk kb ujjnyi vastag rudakat és vágjuk fel, majd így süssük ki az olajban.
Nyomjunk a habzsákból az olajba a tésztából kb 10 cm hosszú rudakat és vágjuk el egy ollóval, majd süssük szép pirosra.
Szedjük a kész fánkokat papírtörlőre, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









