Churros recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 0,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj
- 13 dkg finomliszt
Forgatáshoz:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kissé púpos teáskanál fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
Tészta:
Egy edényben felforraljuk a vizet, sót, cukrot és az olajat. Amikor felforrt, akkor belekeverjük a lisztet is. Addig kavarjuk, amíg össze nem áll teljesen egy nagy labdává az egész.
Sütés:
Egy szélesebb edényben forrósítsuk fel az olajat vagy zsírt kb 180 fokra, majd a tésztát szedjük egy erős falú, csillagcsővel ellátott habzsákba. Ha nincs ennyire erős habzsákunk, akkor a tésztából sodorjunk kb ujjnyi vastag rudakat és vágjuk fel, majd így süssük ki az olajban.
Nyomjunk a habzsákból az olajba a tésztából kb 10 cm hosszú rudakat és vágjuk el egy ollóval, majd süssük szép pirosra.
Szedjük a kész fánkokat papírtörlőre, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.