Churros recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 0,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj
- 13 dkg finomliszt
Forgatáshoz:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kissé púpos teáskanál fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
Tészta:
Egy edényben felforraljuk a vizet, sót, cukrot és az olajat. Amikor felforrt, akkor belekeverjük a lisztet is. Addig kavarjuk, amíg össze nem áll teljesen egy nagy labdává az egész.
Sütés:
Egy szélesebb edényben forrósítsuk fel az olajat vagy zsírt kb 180 fokra, majd a tésztát szedjük egy erős falú, csillagcsővel ellátott habzsákba. Ha nincs ennyire erős habzsákunk, akkor a tésztából sodorjunk kb ujjnyi vastag rudakat és vágjuk fel, majd így süssük ki az olajban.
Nyomjunk a habzsákból az olajba a tésztából kb 10 cm hosszú rudakat és vágjuk el egy ollóval, majd süssük szép pirosra.
Szedjük a kész fánkokat papírtörlőre, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »