Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccinos kiflik recept

Cappuccinos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 ek cappuccino por
    • 50 ml víz
    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg csokoládé
    • darált dió

    Elkészítése:

    A cappuccino port feloldjuk fél dl forró vízben és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a dióval, a cukorral, egy csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kihűlt kávét.

    Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük. A tésztát 1 óra letelte után lisztezett deszkára borítjuk (én két sütőpapír közé szoktam tenni), 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kb. 6 cm hosszú darabokra vágjuk, és kiflikké formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, vastagságtól függően 8-12 percig sütjük. Ha letelt kivesszük, hagyjuk kihűlni.

    Amikor kihűltek a kiflik olvasztott csokiba mártjuk őket, és megszorjuk dióval. Hagyjuk megszáradni.

    Tipp:

    Találtam egy újságban, majd kipróbáltam. Azóta anyukám minden évben felírja a karácsonyi listájára :)

    Évek óta teljeskiőrlésű liszttel és cukorpótlóval sütöm. Egyszer se sikerült még elrontanom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá