Cannoli siciliani recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 30 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 g kakaópor (holland)
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 60 ml marsala bor
- 1 tk fehér borecet
A kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 800 g ricotta
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg csokicsepp
A végekre:
- pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése: Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
A ricottát a cukorral jól kikeverjük és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem és hűtőben várakozott a töltéshez.
Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd (jó minőségű olasz vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges). Belekeverjük a cukrot és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.
A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit átgyúrjuk és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki a tésztából.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát és ahol összeérnek, ott megkenjük tojásfehérjével, hogy összeragadjon és ne jöjjön le a hengerről, majd beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön.
Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, papírtörlőre szedjük és a sült tésztából kihúzzuk a fémhengert (ezt a műveletet célszerű kesztyűben végezni). Az összes tésztát kisütjük ilyen módon.
Ha kihűltek a tészták megtöltjük a krémmel (ezt szélescsőrű nyomózsákkal végezni vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles). A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával.
Ebből az adagból kb 12 canolli lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »