Cannoli siciliani recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 30 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 g kakaópor (holland)
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 60 ml marsala bor
- 1 tk fehér borecet
A kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 800 g ricotta
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg csokicsepp
A végekre:
- pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése: Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
A ricottát a cukorral jól kikeverjük és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem és hűtőben várakozott a töltéshez.
Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd (jó minőségű olasz vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges). Belekeverjük a cukrot és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.
A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit átgyúrjuk és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki a tésztából.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát és ahol összeérnek, ott megkenjük tojásfehérjével, hogy összeragadjon és ne jöjjön le a hengerről, majd beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön.
Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, papírtörlőre szedjük és a sült tésztából kihúzzuk a fémhengert (ezt a műveletet célszerű kesztyűben végezni). Az összes tésztát kisütjük ilyen módon.
Ha kihűltek a tészták megtöltjük a krémmel (ezt szélescsőrű nyomózsákkal végezni vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles). A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával.
Ebből az adagból kb 12 canolli lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »