Cannoli siciliani recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 30 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 g kakaópor (holland)
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 60 ml marsala bor
- 1 tk fehér borecet
A kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 800 g ricotta
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg csokicsepp
A végekre:
- pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése: Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
A ricottát a cukorral jól kikeverjük és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem és hűtőben várakozott a töltéshez.
Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd (jó minőségű olasz vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges). Belekeverjük a cukrot és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.
A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit átgyúrjuk és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki a tésztából.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát és ahol összeérnek, ott megkenjük tojásfehérjével, hogy összeragadjon és ne jöjjön le a hengerről, majd beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön.
Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, papírtörlőre szedjük és a sült tésztából kihúzzuk a fémhengert (ezt a műveletet célszerű kesztyűben végezni). Az összes tésztát kisütjük ilyen módon.
Ha kihűltek a tészták megtöltjük a krémmel (ezt szélescsőrű nyomózsákkal végezni vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles). A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával.
Ebből az adagból kb 12 canolli lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »