Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cakepop recept

Cakepop
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 200 ml habtejszín
    • 0,75 dl porcukor
    • 0,75 dl holland kakaó
    • ízlés szerint rumaroma

    Díszítéshez:

    • kb. 300-400 g étcsokoládé
    • 1 tk olaj
    • színes szórócukorkák
    • kisebb muffin papír

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. (Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.) A megsült piskótát kis ideig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponet, a porcukrot és a kakaóport keverjük el jól robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Végül tetszés szerint tegyünk bele rumaromát.

    Ezután a kihűlt piskótát tépkedjük kisebb darabokra, és késes aprítóval daráljuk morzsává. A piskótamorzsát apránként a mascarponés krémhez adjuk, és összegyúrjuk. Egy-két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

    Miután kivettük a hűtőből, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából, és mindegyikbe szúrunk egy fogpiszkálót. (Ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat.)

    A csokoládét egy teáskanálnyi olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a golyókat egyenként belemártjuk, majd muffin papírokba rakjuk őket. Ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük, és szórócukorral díszítjük.

    A csokiba mártott cakepopokat (kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből) 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.

    Tipp:

    A cakepop-ot eredetileg nyalókapálcára szúrják, de mivel nekem nem volt olyanom itthon, így muffin papírba tettem őket.

    A cakepop kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 311 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá