Burek recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Rántás készítése:
A zsírt egy edénybe tesszük, a tűzhelyen megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve csomómentesre, és világos színűre pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tészta készítése:
A lisztet a sóval és a reszelt citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölből annyit, hogy egy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon vékonyra, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt rántással. 2 oldalról behajtjuk a közepéig, majd lentről felhajtjuk, végül a felső részt is ráhajtjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Hűlés után henger alakúra sodorjuk és 8 egyenlő darabot vágunk belőle. Mindegyik darab tésztát nagyon alaposan összegyúrunk, hogy a rántás egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Az egyik tésztát vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal, majd az összekevert töltelék 1/8-ad részével megtöltjük. Feltekerjük.
Egy pitesütő formát sütőpapírral kibélelünk, és belehelyezzük a tésztatekercset úgy. A többi tésztával és töltelékkel ugyanígy járunk el. A formába helyezve a tésztákat csiga alakot formálunk, a tészták végeit pedig mindig egymásba dugjuk.
A tetejét is jól lekenjük olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Aki cukorral szeretné készíteni szükség szerint tejfölt, citrom reszelt héját és cukrot adhat a túróhoz.
A burek a Szerbek nemzeti süteménye, Szabadkán élő barátnőm adta meg a receptet, sokféle ízű van, sós hússal töltve, és édes is lehet, én most túróval töltve készítettem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »