Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brownie recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg minőségi étcsokoládé, magas kakaótartalmú
    • 5 dkg kakaópor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 6 evőkanál liszt

    Elkészítés:

    A csokit törjük apró darabokra, és vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal együtt. A csoki masszát vegyük le a gőzről, majd keverjük hozzá a kakaóport.
    A tojásokat és a cukrot egy kézi mixer segítségével jól verjük fel, majd adjuk hozzá a kihűlő félben lévő csoki masszához. Ebbe az elegybe apránként forgassuk bele a lisztet is.
    Egy kis tepsit (20×25 cm) vajazzunk, majd lisztezzünk ki, egyenletesen oszlassuk el bene a masszát, majd tegyük be 20-25 percre sülni egy 180 fokra előmelegített sütőbe.
    Mint a liszt nélküli brownie-nál, itt is az a kitétel, hogy a süti teteje megkeményedjen, de a belseje egy kicsit lágy maradjon. A brownie-t szépen felszeletelve még melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A brownie annyira népszerű sütemény, hogy tengernyi féle recept létezik belőle. Már bemutattam a liszt nélküli receptet, most következzen egy hagyományos receptje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek