Brownie recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 ek szódabikarbóna
- csipet só
- 2 dl víz
- 1,5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek keserű kakaópor
Mázhoz:
- 12 dkg margarin
- 4 ek keserű kakaópor
- 6 ek tejföl
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 marék durvára vágott dió
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.
Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáz tepsibe tegyük, hanem kb 2/3-ának megfelelő méretű tepsibe. Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs, otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat. A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.
A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat. Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el. Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a süti. A végén szórjuk meg a dióval.
Tipp:
Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


