Borzas linzer Stahl Judittól recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk só
- 30 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 kis üveg meggylekvár fele
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm.) kikenjük margarinnal és meghintjük liszttel.
A cukrot a reszelt citrom héjával és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. (Tojás és sütőpor nem szükséges hozzá.)
A tészta elég lágy, két részre osztjuk. A 2/3-át az előkészített tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 20 percet sütjük.
A maradék tésztát becsomagolva a fagyasztóban pihentetjük.
Majd az elősütés után a lapot megkenjük a lekvárral és ráreszeljük a reszelő nagy lyukán a fagyasztóból kivett tésztát.
200 fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percet sütjük.
Ha kihűlt, éles késsel szeleteljük.
Tipp:
Ezt a sütit még korábban sütöttem, amikor nyáron vendégeket vártunk. Nem volt ötletem, hogy mivel kínáljuk meg őket, ezért elővettem Stahl Judit Gyors konyha című könyvét. Bár ritkán használok szakácskönyvet, ez most jól sikerült és hamar elfogyott. A tészta picit zsíros, de a vajtól sokáig omlós marad, ha marad belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









