Borzas linzer Stahl Judittól recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk só
- 30 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 kis üveg meggylekvár fele
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm.) kikenjük margarinnal és meghintjük liszttel.
A cukrot a reszelt citrom héjával és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. (Tojás és sütőpor nem szükséges hozzá.)
A tészta elég lágy, két részre osztjuk. A 2/3-át az előkészített tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 20 percet sütjük.
A maradék tésztát becsomagolva a fagyasztóban pihentetjük.
Majd az elősütés után a lapot megkenjük a lekvárral és ráreszeljük a reszelő nagy lyukán a fagyasztóból kivett tésztát.
200 fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percet sütjük.
Ha kihűlt, éles késsel szeleteljük.
Tipp:
Ezt a sütit még korábban sütöttem, amikor nyáron vendégeket vártunk. Nem volt ötletem, hogy mivel kínáljuk meg őket, ezért elővettem Stahl Judit Gyors konyha című könyvét. Bár ritkán használok szakácskönyvet, ez most jól sikerült és hamar elfogyott. A tészta picit zsíros, de a vajtól sokáig omlós marad, ha marad belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »