Boleró szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Tetejére:
- 6 dl víz
- 2 csomag vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam
- 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
- 3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani), majd hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük egy 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A tejfölt a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A vaníliás pudingporokat egy kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a boleró italbort. Megfőzzük, majd kéz melegre hűtjük és a hűtőben lévő tésztára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »