Boleró szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Tetejére:
- 6 dl víz
- 2 csomag vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam
- 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
- 3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani), majd hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük egy 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A tejfölt a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A vaníliás pudingporokat egy kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a boleró italbort. Megfőzzük, majd kéz melegre hűtjük és a hűtőben lévő tésztára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »