Bohémia kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1,5 ek víz
- 4 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
A sziruphoz:
- 0,5 dl víz
- 1 ek cukor
- 20 ml rum aroma
A krémhez:
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csapott ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit (20×30 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.
A szirup készítése:
A vizet a cukorral felforraljuk ,hozzákeverjük a rum aromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.
A krém készítése:
A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzés:
Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból, némi mennyiségi módosítással kivitelezve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »