Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bohémia kocka recept

Bohémia kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1,5 ek víz
    • 4 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 ek kakaópor

    A sziruphoz:

    • 0,5 dl víz
    • 1 ek cukor
    • 20 ml rum aroma

    A krémhez:

    • 4 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg vaj

    A tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 csapott ek porcukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A piskóta készítése:

    A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
    A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
    A tepsit (20×30 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

    A szirup készítése:

    A vizet a cukorral felforraljuk ,hozzákeverjük a rum aromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

    A krém készítése:

    A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára.

    A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.

    Megjegyzés:

    Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból, némi mennyiségi módosítással kivitelezve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá