Hozzávalók:
Tésztához:
A sziruphoz:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit (20×30 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.
A vizet a cukorral felforraljuk ,hozzákeverjük a rum aromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.
A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.
Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból, némi mennyiségi módosítással kivitelezve.