Bohémia kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 tojásfehérje
  • 1,5 ek víz
  • 4 ek cukor
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor

A sziruphoz:

  • 0,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 20 ml rum aroma

A krémhez:

  • 4 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csapott ek porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük.
A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit (20×30 cm) szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A szirup készítése:

A vizet a cukorral felforraljuk ,hozzákeverjük a rum aromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krém készítése:

A cukrot a kakaóval, liszttel, tojássárgával, tejföllel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.

Megjegyzés:

Fekete Ildikó receptje a Főzőcske klubból, némi mennyiségi módosítással kivitelezve.