Bögrés-mikrós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 3 dl-es bögréhez:
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 ojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy bögrébe belekanalazzuk a száraz hozzávalókat és alaposan összekeverjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk az olajat és a tejet és egy kanál segítségével alaposan összekeverjük az egészet.
A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk az időszabályozót 3 percre. Kb 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de semmi esetre sem vegyük ki hamarabb.
Ha megállt a mikró, hagyjuk bent még 30 másodpercig, azután vegyük ki.
Kiboríthatjuk, félbevághatjuk és megtölthetjük, de a bögréből kikanalazva is fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »