Bögrés-mikrós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 3 dl-es bögréhez:
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 ojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy bögrébe belekanalazzuk a száraz hozzávalókat és alaposan összekeverjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk az olajat és a tejet és egy kanál segítségével alaposan összekeverjük az egészet.
A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk az időszabályozót 3 percre. Kb 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de semmi esetre sem vegyük ki hamarabb.
Ha megállt a mikró, hagyjuk bent még 30 másodpercig, azután vegyük ki.
Kiboríthatjuk, félbevághatjuk és megtölthetjük, de a bögréből kikanalazva is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »