Bögrés-mikrós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 3 dl-es bögréhez:
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 ojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy bögrébe belekanalazzuk a száraz hozzávalókat és alaposan összekeverjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk az olajat és a tejet és egy kanál segítségével alaposan összekeverjük az egészet.
A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk az időszabályozót 3 percre. Kb 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de semmi esetre sem vegyük ki hamarabb.
Ha megállt a mikró, hagyjuk bent még 30 másodpercig, azután vegyük ki.
Kiboríthatjuk, félbevághatjuk és megtölthetjük, de a bögréből kikanalazva is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









