Bögrés almás-mákos koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tönköly, vagy sima liszt
- 3/4 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 db közepes alma
- 10 dkg vaj
- kevés narancs héj vagy citromhéj
Elkészítése:
A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást és jól összekeverjük.
Hozzákeverjük a reszelt almát, a narancshéjat és a sütőporos lisztet is, majd kuglóf formába öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Tipp:
Én zab és tönkölylisztet használok, vaj helyet pedig kókusz zsírt. Működik vele minden süti
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

