Bögrés almás-mákos koszorú recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tönköly, vagy sima liszt
- 3/4 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 db közepes alma
- 10 dkg vaj
- kevés narancs héj vagy citromhéj
Elkészítése:
A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást és jól összekeverjük.
Hozzákeverjük a reszelt almát, a narancshéjat és a sütőporos lisztet is, majd kuglóf formába öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Tipp:
Én zab és tönkölylisztet használok, vaj helyet pedig kókusz zsírt. Működik vele minden süti
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.