Bögrés almás-mákos koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bögrés almás-mákos koszorú

Hozzávalók:

  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tönköly, vagy sima liszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 db közepes alma
  • 10 dkg vaj
  • kevés narancs héj vagy citromhéj

Elkészítése:

A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást és jól összekeverjük.

Hozzákeverjük a reszelt almát, a narancshéjat és a sütőporos lisztet is, majd kuglóf formába öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Tipp:

Én zab és tönkölylisztet használok, vaj helyet pedig kókusz zsírt. Működik vele minden süti