Bögrében sült almás kalács recept

Hozzávalók:
- 1 piros alma
- 37,5 dkg finomliszt
- 1 tasak instant élesztő
- 125 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg lágy vaj
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az alma kivételével a hozzávalókat kenyérsütőgépbe adagolom (először a folyékonyakat) és ráeresztem a dagasztó-kelesztő programot (amelyik nem süt).
Az almát felszeletelem, a piros héjú részből 6 tetszőleges mintát vágok ki a sütik tetejére, a többit apróra darabolom és a megkelt tésztára öntöm. Egy rövid dagasztóprogrammal jól átdagasztom, majd 6 kivajazott bögrébe adagolom.
A bögréket tepsibe állítom és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »