Bocikocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 csapott ek liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 csapott ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 11 ek olaj
- 2,5 dl tej
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek búzadara
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük. Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Tipp:
Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem. Az összeállítása kb 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »