Bocikocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 csapott ek liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 csapott ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 11 ek olaj
- 2,5 dl tej
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek búzadara
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük. Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Tipp:
Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem. Az összeállítása kb 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »