Boci szelet krémmel és zselével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A kakaós tészta:
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A túrós részhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 citrom héja lereszelve
Vanília krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3.5 dl tej
- 8 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Puncs zselé:
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.
Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.
Vanília krém:
A puding és a tejet sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding kikeverjük a margarint a porcukorral.
A kihűlt pudingot hozzá adjuk a simára kevert porcukros margarinhoz és adunk hozzá még vanília cukrot, és kikeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára rákenjük.
Zselé:
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a vanília puding tetejére tesszük. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében és a meggyekre öntjük.