Boci szelet krémmel és zselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A kakaós tészta:
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A túrós részhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 citrom héja lereszelve
Vanília krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3.5 dl tej
- 8 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Puncs zselé:
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.
Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.
Vanília krém:
A puding és a tejet sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding kikeverjük a margarint a porcukorral.
A kihűlt pudingot hozzá adjuk a simára kevert porcukros margarinhoz és adunk hozzá még vanília cukrot, és kikeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára rákenjük.
Zselé:
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a vanília puding tetejére tesszük. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében és a meggyekre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »