Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Túrós részhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliáscukor
    • 5 dkg búzadara
    • citrom héja

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
    A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a van.cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

    Egy közepes méretű tepsibe ( nekem 31 * 23 cm volt ) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.

    Előmelegített sütőben, lassú tűzöm, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá