Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmasajt recept

Birsalmasajt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg birs (alma)
    • 60 dkg cukor
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A birsalmákat jól megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és héjastól (csak ha szép a héja) apró kockákra vágjuk, megfelelő edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.

    Hozzáadjuk a cukrot, és főzzük, míg megsűrűsödik. Amikor sűrűsödni kezd, állandóan kevergetjük, hogy ne égjen oda, akkor jó, amikor a kanalat megemelve, nem csepeg le az alma.

    Pudingformákba adagoljuk, egy napot állni hagyuk, másnap kiborítjuk. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy akár egy-két hétig is száríthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá