Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli/kalács tészta recept

Bejgli/kalács tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg mazsola
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 dl víz

    Vaníliás töltelék:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    A töltelékhez a vizet és a cukrot sűrű sziruppá főzzük, majd beleöntjük a diót. A tűzről levéve összekeverjük és
    hozzáadjuk a reszelt citromhajat meg a zsemlemorzsát is és összefőzzük.

    A vaníliás töltelékhez a tejben a cukorral felfőzzük a pudingport, majd ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.

    A lisztet a margarinnal, a cukorral, a sóval elkeverjük. Utána belekeverjük a tojásokat. Közben langyos
    tejben felfuttatjuk az élesztőt és beleöntjük az előbb elkészített masszába. Az egészet jó alaposan összekeverjük és 2 órát pihentetjük.
    P1100635
    Utána 4 pici cipót formázunk belőle, majd egyenként kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk,és megtöltjük
    a töltelékkel.

    A két szélét ráhajtjuk és szépen feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert
    tojással megkenjük és még 1 órát pihentetjük. Utána csak felvert tojásfehérjével kenjük meg még kétszer, és fél órát még hidegen pihentetjük.

    Végül előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá