Bejgli kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )
- 1 pohár tejföl ( 2 dl )
- 1 pohár sertés zsír ( 2 dl )
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag élesztő ( 5 dkg )
- kb 50-60 dkg liszt
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mák töltelék ( 3 rúdhoz ):
- 50 dkg mák
- 40 dkg cukor
- tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Ízesíteni lehet :
- reszelt citromhéj
- mazsola
- aszalt gyümölcsök
- birsalmasajt
Dió töltelék ( 3 rúdhoz ):
- 50 dkg dió
- 40 dkg cukor
- tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- Ízesíteni ugyanazokkal lehet, mint a mákost
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Egy nem túl kemény tésztát készítünk, amit három részre osztunk.
A tölteléket előre elkészíthetjük. A mákhoz, vagy a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy pici tejet. Ezzel már megtölthetjük a bejglit, vagy még ízesíthetjük a fent felsorolt alapanyagokkal.
A tésztából három téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük (ne túl szorosra), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már mehet is a sütőbe. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Most készítettem el házi szilvalekvárral, isteni és kakaóval is finom volt. A második kép arról készült.
Tipp:
Nem szabad nagyon kiszárítani,mert kemény lesz a tésztája. A zsír szoba hőmérsékletű legyen, nem szabad megolvasztani.