Bejgli kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )
- 1 pohár tejföl ( 2 dl )
- 1 pohár sertés zsír ( 2 dl )
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag élesztő ( 5 dkg )
- kb 50-60 dkg liszt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mák töltelék ( 3 rúdhoz ):
- 50 dkg mák
- 40 dkg cukor
- tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Ízesíteni lehet :
- reszelt citromhéj
- mazsola
- aszalt gyümölcsök
- birsalmasajt
Dió töltelék ( 3 rúdhoz ):
- 50 dkg dió
- 40 dkg cukor
- tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- Ízesíteni ugyanazokkal lehet, mint a mákost
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Egy nem túl kemény tésztát készítünk, amit három részre osztunk.
A tölteléket előre elkészíthetjük. A mákhoz, vagy a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy pici tejet. Ezzel már megtölthetjük a bejglit, vagy még ízesíthetjük a fent felsorolt alapanyagokkal.
A tésztából három téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük (ne túl szorosra), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már mehet is a sütőbe. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Most készítettem el házi szilvalekvárral, isteni és kakaóval is finom volt. A második kép arról készült.
Tipp:
Nem szabad nagyon kiszárítani,mert kemény lesz a tésztája. A zsír szoba hőmérsékletű legyen, nem szabad megolvasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

