Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 90 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 12,5 dkg zsír
    • 10 dkg porcukor
    • 2,5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztő)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dkg só
    • 1 dl hideg habtejszín
    • 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Mák töltelék 6 db beiglihez:

    • 70 dkg mák
    • 50 dkg kristálycukor
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 0,5 l víz
    • mazsola,
    • őrölt fahéj
    • sok reszelt citromhéj
    • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A töltelékhez a vizet a cukorral jól fel kell forralni. Összekeverem a mákot, zsemlemorzsát, mazsolát, a fűszerkeveréket, fahéjat, reszelt citromhéjat és utána ráöntöm a szirupot, elkeverem. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Hűtőbe teszem.

    A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatni! A lisztbe elkeverem a szárított élesztőt, a sót, a porcukrot, elmorzsolom a margarint és a zsírt, beledobom a tojás sárgákat, majd eldolgozom a hideg vízzel és a habtejszínnel. Összegyúrom, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihenni.

    6 cipóba osztom a tésztát, egyenként vékonyra nyújtom és a töltelékkel megkenem. Egyenletesen elosztom rajta, 2 oldalát kissé behajtom, hogy a töltelék ki ne potyogjon és szépen felcsavarom. A többi cipóval is ugyanígy járok el.

    Tepsibe teszem és megkenem tojás sárgájával. Megvárom amíg rászárad, majd lekenem a tojásfehérjével is és azt is rászárítom.
    Hűvös helyre teszem másnapig, de NEM HŰTŐBE!.

    Másnap előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni a tésztánkból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá