Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 90 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12,5 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztő)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dkg só
- 1 dl hideg habtejszín
- 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Mák töltelék 6 db beiglihez:
- 70 dkg mák
- 50 dkg kristálycukor
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 l víz
- mazsola,
- őrölt fahéj
- sok reszelt citromhéj
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A töltelékhez a vizet a cukorral jól fel kell forralni. Összekeverem a mákot, zsemlemorzsát, mazsolát, a fűszerkeveréket, fahéjat, reszelt citromhéjat és utána ráöntöm a szirupot, elkeverem. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Hűtőbe teszem.
A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatni! A lisztbe elkeverem a szárított élesztőt, a sót, a porcukrot, elmorzsolom a margarint és a zsírt, beledobom a tojás sárgákat, majd eldolgozom a hideg vízzel és a habtejszínnel. Összegyúrom, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihenni.
6 cipóba osztom a tésztát, egyenként vékonyra nyújtom és a töltelékkel megkenem. Egyenletesen elosztom rajta, 2 oldalát kissé behajtom, hogy a töltelék ki ne potyogjon és szépen felcsavarom. A többi cipóval is ugyanígy járok el.
Tepsibe teszem és megkenem tojás sárgájával. Megvárom amíg rászárad, majd lekenem a tojásfehérjével is és azt is rászárítom.
Hűvös helyre teszem másnapig, de NEM HŰTŐBE!.
Másnap előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni a tésztánkból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »