Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 90 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12,5 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztő)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dkg só
- 1 dl hideg habtejszín
- 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Mák töltelék 6 db beiglihez:
- 70 dkg mák
- 50 dkg kristálycukor
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 l víz
- mazsola,
- őrölt fahéj
- sok reszelt citromhéj
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A töltelékhez a vizet a cukorral jól fel kell forralni. Összekeverem a mákot, zsemlemorzsát, mazsolát, a fűszerkeveréket, fahéjat, reszelt citromhéjat és utána ráöntöm a szirupot, elkeverem. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Hűtőbe teszem.
A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatni! A lisztbe elkeverem a szárított élesztőt, a sót, a porcukrot, elmorzsolom a margarint és a zsírt, beledobom a tojás sárgákat, majd eldolgozom a hideg vízzel és a habtejszínnel. Összegyúrom, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihenni.
6 cipóba osztom a tésztát, egyenként vékonyra nyújtom és a töltelékkel megkenem. Egyenletesen elosztom rajta, 2 oldalát kissé behajtom, hogy a töltelék ki ne potyogjon és szépen felcsavarom. A többi cipóval is ugyanígy járok el.
Tepsibe teszem és megkenem tojás sárgájával. Megvárom amíg rászárad, majd lekenem a tojásfehérjével is és azt is rászárítom.
Hűvös helyre teszem másnapig, de NEM HŰTŐBE!.
Másnap előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni a tésztánkból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »