Bécsi kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Felső laphoz:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 30 dkg porcukor
- 5 ek hideg víz
- 35 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Középső laphoz:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 30 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg tortadara
Alsó laphoz (vizes piskóta):
- 25 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 10 ek rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg Ráma margarin
- 1 db citrom leve
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Továbbá:
- 31×37 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
Az alsó lap:
A tojás sárgákat a porcukorral, a hideg vízzel habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
160 fokon, lassú tűznél megsütjük.
A középső lap:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A 3. lap:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
Egy 31×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A krém készítése:
A tejet a cukorral, a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarinnal összekeverjük és a citrom levével jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig.
A 3. lap az alsó lap, ami egy vizes piskóta. Fele krémet rásimítjuk, befedjük a tortadarás lappal, rákenjük a krém másik felét és befedjük a maradék lappal. Az első, fedő lap hullámos, enyhén “göröngyös”.
A csokoládémáz is elhagyható. Úgy is szép, mutatós sütemény.
Csokoládémáz:
A hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Tipp:
Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam,nagyon megtetszett és megsütöttem.
Eredetileg a felső lapot ketté vágjuk és így nem kell hozzá a 3. lap.
Mivel gáztepsi méretre szólt a recept, abban is több méret van, az enyém nagyon nagy méret, így a lapom vékony lett ahhoz, hogy elvágjam, a képen is látható.
Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vizes piskótát.
Ha kisebb méretű tepsiben készül,akkor ketté vágható a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

