Bécsi kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Felső laphoz:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg porcukor
- 5 ek hideg víz
- 35 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Középső laphoz:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg tortadara
Alsó laphoz (vizes piskóta):
- 25 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 10 ek rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg Ráma margarin
- 1 db citrom leve
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Továbbá:
- 31×37 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
Az alsó lap:
A tojás sárgákat a porcukorral, a hideg vízzel habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
160 fokon, lassú tűznél megsütjük.
A középső lap:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A 3. lap:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
Egy 31×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A krém készítése:
A tejet a cukorral, a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarinnal összekeverjük és a citrom levével jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig.
A 3. lap az alsó lap, ami egy vizes piskóta. Fele krémet rásimítjuk, befedjük a tortadarás lappal, rákenjük a krém másik felét és befedjük a maradék lappal. Az első, fedő lap hullámos, enyhén “göröngyös”.
A csokoládémáz is elhagyható. Úgy is szép, mutatós sütemény.
Csokoládémáz:
A hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Tipp:
Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam,nagyon megtetszett és megsütöttem.
Eredetileg a felső lapot ketté vágjuk és így nem kell hozzá a 3. lap.
Mivel gáztepsi méretre szólt a recept, abban is több méret van, az enyém nagyon nagy méret, így a lapom vékony lett ahhoz, hogy elvágjam, a képen is látható.
Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vizes piskótát.
Ha kisebb méretű tepsiben készül,akkor ketté vágható a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »