Bécsi barackos lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kis pohár joghurt
- 0,5 dl tej
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg rétesliszt
- 1 citrom reszelt héja
Barackos kréteg:
- 60 dkg őszibarack (megmosva, kockákra darabolva)
- 1 mk fahéj
- 2 ek melaszos barna cukor (vagy nádcukor, kristálycukor)
Tetejére:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 2 ek kristálycukor
- 0,5 citrom leve
Szóráshoz:
- 1 ek cukor
- 1 mk fahéj
Elkészítése:
A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni.
Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot és fahéjat, és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport, és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéj is. Keverjünk homogén masszát, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe.
Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
Közben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percet a süteményt.
A bécsi barackos lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g