Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi barackos lepény recept

Bécsi barackos lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5 dkg margarin
    • 14 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kis pohár joghurt
    • 0,5 dl tej
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 15 dkg rétesliszt
    • 1 citrom reszelt héja

    Barackos kréteg:

    • 60 dkg őszibarack (megmosva, kockákra darabolva)
    • 1 mk fahéj
    • 2 ek melaszos barna cukor (vagy nádcukor, kristálycukor)

    Tetejére:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csipet só
    • 2 ek kristálycukor
    • 0,5 citrom leve

    Szóráshoz:

    • 1 ek cukor
    • 1 mk fahéj

    Elkészítése:

    A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni.

    Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot és fahéjat, és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk, és kihűtjük.

    A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport, és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéj is. Keverjünk homogén masszát, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe.

    Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.

    Közben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.

    Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.

    Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percet a süteményt.

    A bécsi barackos lepény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 168 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá