Bécsi barackos lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 kis pohár joghurt
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 citrom reszelt héja

Barackos kréteg:

  • 60 dkg őszibarack (megmosva, kockákra darabolva)
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek melaszos barna cukor (vagy nádcukor, kristálycukor)

Tetejére:

  • 5 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 2 ek kristálycukor
  • 0,5 citrom leve

Szóráshoz:

  • 1 ek cukor
  • 1 mk fahéj

Elkészítése:

A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni.

Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot és fahéjat, és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk, és kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport, és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéj is. Keverjünk homogén masszát, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe.

Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.

Közben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.

Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.

Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percet a süteményt.