Hozzávalók:
Tészta:
Barackos kréteg:
Tetejére:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni.
Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot és fahéjat, és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport, és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéj is. Keverjünk homogén masszát, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe.
Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
Közben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percet a süteményt.