Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Battenberg szelet recept

Battenberg szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg puha vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1/2 teáskanál mandulakivonat
    • pár csepp piros ételfesték
    • 20 dkg sárgabaracklekvár
    • 30 dkg natúr marcipán

    Elkészítése:

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keményre hajtogatunk egy alufóliacsíkot és ezzel hosszában elfelezzük a tepsit. Ebbe kerül majd a kétszínű piskóta.

    A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a vanília és a mandulakivonatot.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, az őrölt mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét az ételfestékkel rózsaszínre megszínezzük, és a tepsi másik felébe öntjük.

    Előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütjük a kétszínű piskótát. kb 15 perc alatt. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk.

    A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük a kész süteményalapot.

    Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, amelyet baracklekvárral ragasztunk össze, majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színezettel.

    Ha elkészültünk, akkor befedjük marcipánnal és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd ezt követően ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá