Battenberg szelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál mandulakivonat
- pár csepp piros ételfesték
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg natúr marcipán
Elkészítése:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keményre hajtogatunk egy alufóliacsíkot és ezzel hosszában elfelezzük a tepsit. Ebbe kerül majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a vanília és a mandulakivonatot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, az őrölt mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét az ételfestékkel rózsaszínre megszínezzük, és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütjük a kétszínű piskótát. kb 15 perc alatt. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk.
A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük a kész süteményalapot.
Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, amelyet baracklekvárral ragasztunk össze, majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színezettel.
Ha elkészültünk, akkor befedjük marcipánnal és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd ezt követően ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.