Barackos túrós krémsajtos torta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag Győri Édes Zabfalatok ( vagy 20 dkg omlós keksz)
- 10 dkg vaj
Túrós krém:
- 25 dkg túró
- 25 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, vagy 45 dkg 20%-os tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- porcukor ízlés szerint
- 25 g zselatin
Barackkrémhez és díszítéshez:
- 2 nagy doboz őszibarack konzerv
- 10 gr zselatin
- citromlé
- porcukor
- 1 dl tejszín
- citromfűlevelek
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
Ha tejfölből készítjük, akkor a 450 g-os tejölt kicsurgatjuk egy szűrőbe tett vékony vászon anyagon keresztül. Ha bolti krémsajtot, vagy mascarpone-t használunk, akkor erre nincs szükségünk. A tortaforma aljába sütőpapír korongot vágunk, a vajat felolvasztjuk, a kekszet apró darabokra törjük, majd összedolgozzuk őket, belenyomkodjuk a formába és mehet a hűtőbe.
A barackrém elkészítése:
A barack konzervből kiválasztjuk a legszebbeket és 5 fél barackok vékony szeletekre vágunk, majd félretesszük díszíteni. A többiből egy kevés befőtt lével, citromlével és cukorral pürét turmixolunk. Fél liter pürére lesz szükségünk. Egy kis lábosban 4 evőkanál pürében elvegyítjük a 10 g zselatint, majd kis lángon folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Ha felolvadt a zselatin, hozzákeverjük a többi pürét is.
A túrós krém elkészítése:
A 25 g zselatint elkeverjük 0,5 dl vízben, majd állni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a túrót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a vaníliát, majd ízlés szerint cukrozzuk. A zselatint kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd robotgéppel összekeverjük a túrós krémmel.
A kekszes alapra öntjük a túrós krém felét, majd 5 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megkössön. Erre jön a barackpüré, majd ismét hűtés következik. Ha megszilárdult jöhet rá a maradék túrós krém is. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd eltávolítjuk a tortaforma karimáját és kirakjuk vékonyra szeletelt barackokkal. Tejszínhabbal és citromfű levelekkel díszítjük.
A sütőpapír alá nyúlva egy lapáttal átcsúsztatjuk a tálalótálra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »