Hozzávalók:
Túrós krém:
Barackkrémhez és díszítéshez:
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
Ha tejfölből készítjük, akkor a 450 g-os tejölt kicsurgatjuk egy szűrőbe tett vékony vászon anyagon keresztül. Ha bolti krémsajtot, vagy mascarpone-t használunk, akkor erre nincs szükségünk. A tortaforma aljába sütőpapír korongot vágunk, a vajat felolvasztjuk, a kekszet apró darabokra törjük, majd összedolgozzuk őket, belenyomkodjuk a formába és mehet a hűtőbe.
A barackrém elkészítése:
A barack konzervből kiválasztjuk a legszebbeket és 5 fél barackok vékony szeletekre vágunk, majd félretesszük díszíteni. A többiből egy kevés befőtt lével, citromlével és cukorral pürét turmixolunk. Fél liter pürére lesz szükségünk. Egy kis lábosban 4 evőkanál pürében elvegyítjük a 10 g zselatint, majd kis lángon folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Ha felolvadt a zselatin, hozzákeverjük a többi pürét is.
A túrós krém elkészítése:
A 25 g zselatint elkeverjük 0,5 dl vízben, majd állni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a túrót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a vaníliát, majd ízlés szerint cukrozzuk. A zselatint kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd robotgéppel összekeverjük a túrós krémmel.
A kekszes alapra öntjük a túrós krém felét, majd 5 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megkössön. Erre jön a barackpüré, majd ismét hűtés következik. Ha megszilárdult jöhet rá a maradék túrós krém is. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd eltávolítjuk a tortaforma karimáját és kirakjuk vékonyra szeletelt barackokkal. Tejszínhabbal és citromfű levelekkel díszítjük.
A sütőpapír alá nyúlva egy lapáttal átcsúsztatjuk a tálalótálra.