Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-tejfölös sütemény recept

Barackos-tejfölös sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Krémhez:

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 6 dl tej
    • 4 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 őszibarackkonzerv, 470 g (idénygyümölcsből 50-60 dkg)

    Elkészítése:

    Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.

    Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat.

    Egy kisebb méretű tepsit (20*33 cm) kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt a süteményt pontosan 2 éve készítettem először. Épp konyhafelújítás volt és előkerült pár receptes könyv, és az egyik margarinmárka kiadványában láttam meg ezt a süteményt. Akkoriban nagyon népszerű volt egy túrós szelet, aminek a tészta receptjét használtam ehhez a finomsághoz.
    Sajnos abban az évben lefagyott az össze barackunk, ezért konzerv gyümölcsöt használtam.
    Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket is fel tudjuk használni benne. Gyakran marad meg linzer, pogácsa vagy kelt tészta készítése során, amit kis edényben lefagyasztok, majd a sütés előtt hagyom a hűtőben kiolvadni és már készülhet is a finom gyümölcsös sütemény.
    A legnehezebb kivárni a hűtős pihentetést, de mindenképpen érdemes, mert így gyönyörűen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá