Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-barackos süti recept

Pudingos-barackos süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg zsír
    • 1 tasak sütőpor
    • kevés tej
    • 60 dkg barack
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 1 evőkanál keményítő
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • cukor(ízles szerint)
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el. Összegyúrjuk a lisztet, a zsírt, a 4 tojás sárgáját, a cukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.

    Összegyúrás után fóliába csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe.

    A vaníliás krémhez a vaníliás pudingport és a keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük. Ízlés szerint cukrozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a 4 tojás fehérjéből vert kemény habot, majd belekeverjük a kockákra vágott barackot is. Egy selymes massza lesz belőle.

    A tésztát ketté osztjuk, az első lapot kinyújtjuk és egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre jön a töltelék, majd a másik lap.

    Eligazgatjuk a szélét, majd közepes hőfokon (kb 170-180 fok) sütjük, majd még forrón meghintjük porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá