Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos csoda recept

Barackos csoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 3 tasak vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
    • 1 l rostos őszibaracklé
    • 1 l tejszín
    • 5 dkg sütőmargarin
    • 3 zacskó habfixáló
    • 1-2 csomag omlós keksz
    • 6 evőkanál  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr

    A díszítéshez:

    • őszibarack

    Elkészítése:

    Egy  32×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 15 dkg cukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot.

    A tojássárgákat egyenként a masszába dolgozzuk, majd rászitáljuk és lazán beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet. A tésztamasszát egyenletesen a kibélelt tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon 12-15 percig sütjük.

    A piskótát nedves konyharuhára borítjuk és a sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla. Miután a tészta teljesen kihűlt, a konyharuha segítségével óvatosan visszatesszük a tepsibe.

    A pudingport a maradék cukorral negyed liter baracklében elkeverjük. A megmaradt gyümölcslevet a feloldott pudingporral összekeverjük, felforraljuk, és 1 percig főzzük.

    Kissé kihűtve a piskótára simítjuk. (Szeletelt őszibarackot vagy befőttet már itt is tehetünk rá.) 6 dl tejszínt a habfixálóval és 1 zacskó vaníliás cukorral felverünk. A habot, vigyázva arra, hogy össze ne törjük, a pudingrétegre kenjük.

    A kekszek alját tojáslikőrrel megkenjük. A süteményt likőrös oldalukkal lefelé fordított kekszekkel kirakjuk. A csokoládét 2 dl tejszínnel és a sütőmargarinnal kevergetve megolvasztjuk, majd 15 percig hűlni hagyjuk. A csokimázt a kekszekre símitjuk és 12 órára (egy éjszaka) hűtőbe tesszük.(Ezt a csokimáz dolgot kihagyhatjuk, ha csokoládéval bevont kekszet veszünk!)

    A maradék tejszínt a megmaradt vaníliás cukorral felverjük. A maradék barackokat feldaraboljuk és a süteményt a kekszek széle mentén felvágjuk.

    Tejszínhabbal, barackdarabokkal és a maradék likőrrel díszíthetjük, de ha mintás, csokibevonatos a keksz, akkor ez a díszítés is elmaradhat!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá