Barackos-csipkés diós linzerkarika recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a többi hozzávaló is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe fél órát pihenni.
A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden második tészta közepére lyukat szaggatunk és ezeknek a tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros dióval.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszunk össze egy teli és egy lyukas linzert.
Fémdobozban sokáig tárolhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

