Barackos-csipkés diós linzerkarika recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a többi hozzávaló is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe fél órát pihenni.
A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden második tészta közepére lyukat szaggatunk és ezeknek a tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros dióval.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszunk össze egy teli és egy lyukas linzert.
Fémdobozban sokáig tárolhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »