Barackos-csipkés diós linzerkarika recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a többi hozzávaló is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe fél órát pihenni.
A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden második tészta közepére lyukat szaggatunk és ezeknek a tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros dióval.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszunk össze egy teli és egy lyukas linzert.
Fémdobozban sokáig tárolhatjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »