Barackos-csipkés diós linzerkarika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
32 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 marék dió feldarabolva
  • 1 ek vaníliás cukor

Töltelék:

  • csipkebogyólekvár
  • sárgabarackdzsem

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a többi hozzávaló is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe fél órát pihenni.

A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden második tészta közepére lyukat szaggatunk és ezeknek a tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros dióval.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszunk össze egy teli és egy lyukas linzert.

Fémdobozban sokáig tárolhatjuk.

Jó étvágyat!