Barackos-citromos szelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 ek citromhéj
- 85 dkg őszibarackbefőtt
- 5 lap zselatin
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 citrom
Elkészítése:
A citromot felszeleteljük és a cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (30*35 cm), majd 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.
A töltelékhez a barackot botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál cukrot. A zselatint 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Kis edényben, kis lángon felolvasztjuk, majd a barackpüréhez keverjük. Hagyjuk kissé megdermedni.
Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével és ráfektetjük a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliát, a maradék cukrot és a citromhéjat. A lekvárt, kevés forró vízzel kikeverjük.
A tésztára kenjük a krémet, ráfektetjük a megszárított citromszeleteket és meglocsoljuk a lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.