Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-citromos szelet recept

Barackos-citromos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 1 ek sütőpor
    • 2 ek citromhéj
    • 85 dkg őszibarackbefőtt
    • 5 lap zselatin
    • 25 dkg mascarpone
    • 30 dkg túró
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 citrom

    Elkészítése:

    A citromot felszeleteljük és a cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A margarint a cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (30*35 cm), majd 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.

    A töltelékhez a barackot botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál cukrot. A zselatint 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Kis edényben, kis lángon felolvasztjuk, majd a barackpüréhez keverjük. Hagyjuk kissé megdermedni.

    Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével és ráfektetjük a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliát, a maradék cukrot és a citromhéjat. A lekvárt, kevés forró vízzel kikeverjük.

    A tésztára kenjük a krémet, ráfektetjük a megszárított citromszeleteket és meglocsoljuk a lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá