Barackos-citromos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 ek citromhéj
  • 85 dkg őszibarackbefőtt
  • 5 lap zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg túró
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 citrom

Elkészítése:

A citromot felszeleteljük és a cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (30*35 cm), majd 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.

A töltelékhez a barackot botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál cukrot. A zselatint 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Kis edényben, kis lángon felolvasztjuk, majd a barackpüréhez keverjük. Hagyjuk kissé megdermedni.

Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével és ráfektetjük a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliát, a maradék cukrot és a citromhéjat. A lekvárt, kevés forró vízzel kikeverjük.

A tésztára kenjük a krémet, ráfektetjük a megszárított citromszeleteket és meglocsoljuk a lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.