Banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 2-3 érett banán
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- egy kevés margarin (5-10 dkg)
- 20 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- reszelt citrom vagy narancs héja és kevés leve
- őrölt vagy apróra zúzott dió
- egy kis méz (ha van)
- fahéj és/vagy gyömbér ízlés szerint
Elkészítése:
A banánt villával összetörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajjal kikent őzgerincformába öntjük és tűpróbáig sütjük, közepes lángon.
Díszítés, rendelkezésre álló alapanyagok szerin, lehet habtejszín, méz, dió, mák, citrom vagy narancshéj, porcukor, fahéj vagy ezek bármilyen keveréke.
Tipp:
Gyorsan elkészíthető desszert. Nem túl drága alapanyagokból, ránk maradt barnuló banánból is lehet!
Tömény tésztájú, laktató, ahogy nevezni szoktam “karácsony illatú” édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

